Tular! Ini Cikgu Suraya. Ramai Kata Cikgu Ini Cikgu Yang Paling Cantik 2018.Benarkah?

Laju je korang kalau bab – bab cikgu cantik kan, hahaha

Nah laya cikgu suraya,heheehe

Baru baru ini masa mimin ke sekolah mengambil adik, mimin sempat berkenalan dengan seorang guru yg memberi buku teks kepada murid murid.

setelah melihat facebook guru ini , dia pernah mendapat anugerah wanita tercantik 2017 .

so tahun ni dia mengajar di salah sebuah sekolah rendah di KL.

Cikgu yang hanya mahu di kenali sebagai cikgu Suraya beeketurunan kacukan cina melayu vietNam. Harap lepas ni abah – abah rajin nak pergi hantar anak ke sekolah la yerrr… 😛 😛

jom kita tgok beberapa gambar cikgu suraya 2018.

Sumber : manggahijau.net

Tambahan Info :

Cara-cara Menghargai Jasa dan Pengorbanan Guru

Guru diibaratkan seperti lilin yang membakar diri untuk menerangi masa depan anak murid. Sebagai seorang murid, kita sewajarnya menghargai jasa dan pengorbanan guru.

Terdapat pelbagai cara untuk menghargai jasa dan pengorbanan guru. Antaranya, kita hendaklah menumpukan perhatian semasa guru mengajar dan menyiapkan tugasan yang dipesan oleh guru. Perbuatan ini dapat menunjukkan kita memahami pelajaran yang diajar oleh guru.

Di samping itu, kita mestilah mendengar nasihat dan teguran guru. Kita harus menjadikan nasihat guru sebagai pedoman hidup. Ini dapat menunjukkan bahawa kita menghormati dan menghargai guru.

Seterusnya, kita mestilah belajar dengan bersungguh-sungguh agar dapat mencapai keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan. Kejayaan kita dalam bidang akademik dan kokurikulum merupakan cara yang paling baik untuk membalas jasa guru. Mereka pasti berbesar hati tatkala melihat kita berjaya.

Selain itu, kita hendaklah meraikan sambutan Hari Guru bagi memperingati jasa dan pengorbanan guru. Kita boleh memberikan hadiah berupa kad ucapan, bunga dan cenderamata kepada guru sebagai tanda penghargaan atas pengorbanan mereka.

Pendek kata, jasa dan pengorbanan guru amatlah besar dalam melahirkan generasi yang berilmu dan berakhlak mulia. Justeru, sayangilah dan hargailah guru kerana jasa dan pengorbanan mereka tidak mampu dibalas.

Maka, hargailah cikgu anda walau dimana jua dan siapa anda sekarang….

error: Content is protected !!