Mengejutkan!Si Penjala ini terhumban ke dalam sungai ketika mengambil hasil tangkapannya, namun setelah jala dinaikkan saksi sendiri apa yang telah dia perolehi….

Jom menjala ikan… Hanya yang betul2 berminat sahaja sanggup meredah hingga ke hulu sungai yang kadangkala memang tidak ada penghuni lain semata-mata haiwan liar dan ikan yang sedang berenang dalam sungai mencari makanan masing2.

Rezeki menjala kadang-kadang tidak menentu, jika ada rezeki banyaklah hasil yang dibawa pulang jika tidak hanya pulang dengan ikan2 kecil atau langsung pulang dengan tangan kosong sahaja… Bagi peminat tegar itu bukan masalah besar bagi mereka, kerana menjala ikan merupakan hobi mereka di waktu lapang.

Kadang2 risau juga dibuatnya bila jala menjadi tersangat berat ketika dinaikkan, pastinya terfikir adakah ikan atau pun buaya yang sangat ditakuti kerana telah membaham ramai orang selama ini.

Tetapi mungkin juga rezeki abang dalam video ini yang pada mulanya berasa sangat kaget sehingga cepat2 naik semula ke dalam bot setelah terhumban apabila ditarik dengan kuatnya sehingga jatuh ke dalam sungai.

Setelah ditarik jala hingga naik atas sampan hatinya berbunga2 apabila mendapat tahu yang hasil tangkapannya itu adalah ikan yang hampir sebesar dirinya. Jika tidak kerana semangat, berani dan berkat tenaga tulang empat keratnya pasti tidak akan mendapat rezeki ikan sebesar ini.

Sila tonton video:

sumber:youtube

error: Content is protected !!